Behind the Scenes

Goodbye

Yesterday, my favourite band – Only Seven Left – announced their singer (Bart) was going to leave the band after three years. That moment I remembered the previous time they switched singers. I went to both Wouter’s last show, and Bart’s first show, and both days felt weird. Now, I’m going to have to go through that again, and it feels even weirder. I wrote a letter to Bart, which I am going to give to him after his last show.

Lieve Bart,

Ik kan me die eerste show, met jou als nieuwe zanger, nog goed herinneren. 21 november 2008, in de Peppel in Zeist. Volgens mij letterlijk één dag voor jullie naar Egypte gingen (en dat vond ik zó gaaf). Ik weet nog goed dat ik het zo raar vond dat Roderick plaats nam achter het keyboard, en jij daar ineens met je gitaar (je Flying V, ik weet ook nog zo goed dat ik die zo mooi vond) stond.

Drie jaar lang ben jij de zanger geweest van Only Seven Left, en met jou op zang is OSL geworden wie ze vandaag zijn. Bekend in Nederland, België, Duitsland, Engeland – zelfs helemaal in China! (Ook zo gaaf, dat interview in dat Chineze tijdschrift). Ik ben nog nooit zó trots geweest op een band. Het liefste zou ik nu een zelfgemaakt filmpje laten zien van ‘mijn’ mooiste OSL-momenten, maar ik ben heel slecht in het in elkaar zetten van filmpjes, dat ik me daar maar niet aan ga wagen. Dus hier maar een paar filmpjes van andere mensen: Engeland, Metro Station, de IWAAD-release show in Tivoli, de Destine tour, Het Bart-zit-een-jaar-bij-OSL-boek, dat zijn een paar van mijn favoriete OSL momenten.

Toen ik eergisteren hoorde dat jij zou stoppen met de band, kon ik het eigenlijk niet geloven. Ik vind het super jammer, natuurlijk, maar ik snap wel dat je deze keuze hebt gemaakt, ook al was het misschien een moeilijke. Ik wil je in ieder geval bedanken voor alles: de leuke shows, de gezelligheid (voor, tijdens én na de shows), voor jouw bijdrage aan OSL, gewoon echt voor alles.

Ik ga je missen, en ik wens je ook heel veel succes in de toekomst.
Natuurlijk ben ik er zaterdag bij, en hopelijk maken we er een mooi ‘afscheids-concert’ van.

Nogmaals, dankjewel voor alles Bart.
Liefs,
Nessa.

I do believe the band made the best choice, picking Bart as their singer, and I am curious who they are going to pick next. I honestly want to thank Bram and Lauren, the two sweetest people I know, who made it possible for me to be at Bart’s last show. You two are amazing!